Хуманитарна помощ от Китай за Плевен

COVID-19
02.04.2020 | 13:37 ч.

Медицински университет - Плевен (МУ-Плевен) и плевенската УМБАЛ „Света Марина“ получиха на 31.03.2020 г. хуманитарна помощ от китайските си партньори в борбата срещу новия коронавирус. Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет в Чонгкинг, Китай изпрати 10 000 медицински маски на МУ-Плевен и УМБАЛ "Свeта Марина" – Плевен, съобщиха от плевенския вуз.

Посланието, което китайските партньори изпращат на българските си колеги и приятели, преведено от китайски на български език, гласи: „Приятелството, като сянката на слънцето, се появява в слънчев ден“, което е стара китайска мъдрост.
В началото на м. февруари 2020 г. в пика на епидемията от коронавирус в Китай, по молба на Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг МУ-Плевен проведе бърза благотворителна акция за набиране на средства за закупуване на медицински маски, от които болничните заведения в Китай се нуждаеха най-спешно в борбата със заразата. Изпратени бяха 11 000 медицински маски от страна на висшето училище в Плевен до партньорската болница в Чонгкинг, Китай в знак на подкрепа за овладяване на епидемията.

Партньорите от Китай са запечатали началото на доставката на медицинските маски за България, която продължи близо 14 дни.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати