Камен Воденичаров: С много любов и красиви спомени са изпълнени посещенията ми в Плевен

Култура
28.03.2019 | 18:01 ч.

Наскоро на сцената на читалище „Съгласие“ трима емблематични актьори - Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и Георги Мамалев, представиха спектакъла „Майсторите на комедията“. Срещнах се и разговарях с Камен Воденичаров за провокацията на интерактивното представление към публиката, за кариерата му на творец и впечатленията му от плевенчани. Атмосферата на разговора беше завладяваща, проникната от интелекта, креативността и сърдечността на популярния творец.

 

- Каква е провокацията към публиката на шоу спектакъла „Майсторите на комедията“?

- Провокацията е да иронизираме и да изразим нашето отношение към случващото се с фалшивите новини, с политическите събития както в България, така и в световен мащаб. Закачаме се с Брекзит, с Европейския съюз, с Русия, с нашите основни политици, като не ги персонифицираме, а оставяме публиката сама да се досети. Това са едни от най-добрите образи и най-добрите скечове, който ние сме ползвали в различни телевизионни формати - в „НЛО“, в „Каналето“, в „Шоуто на Канала“. Те са съвременни, те са „тук и сега“. Докато при музиката сме вкарали носталгията - най-добрите песни, които тримата заедно или поотделно сме творили през годините. Сцената представлява импровизирано телевизионно студио, където най-различни герои идват и дават своите интервюта. С напредването на спектакъла става все по-абсурдно и по-забавно. А накрая завършваме с най-хитовите ни песни. Спектакъла го правим заедно, като всеки път добавяме по нещо ново, което изтича в последните дни от новините. Всяко представление е динамично и променящо се. Тази вечер ще представим скеч за имотната драма, която се разигра с фирма „Артекс“.

- Вие сте синтетичен творец - имате актьорски талант, пеете, танцувате и притежавате много креативни качества. Трудно ли се изгражда кариера на шоумен в България?

- Със сигурност е трудно. Във времето, когато започнахме, нямаше толкова много неща, които да се случват. Днес знам, че на младите наши колеги им е много по-трудно, защото има интернет, телевизия, кино, които са супердинамични. Когато ние започнахме, без да омаловажавам това, което направихме, имаше само една-единствена телевизия.

- Вие сте не само емблематичен шоумен и популярна личност. Тежест ли е популярността?

- Понякога да. Когато не си подготвен или не си в кондиция да се справиш с нея, тежи много. Но в крайна сметка, който го е страх от мечки, не ходи в гората. Това е особеното за всички популярни личности.

- Какъв е Камен Воденичаров извън светлините на прожекторите?

- Моите близки, роднини и приятели могат най-добре да кажат. В повечето случаи съм лъчезарен и усмихнат. Но пък когато се ядосам или реша, че всичко ми е накриво, по-добре да не си около мен. Така поне твърдят моите най-близки хора.

- Не за пръв път сте в Плевен. Какво ви е впечатлението за публиката тук и какво ще им пожелаете?

- С много любов и красиви спомени са изпълнени посещенията ми в Плевен. Забелязвам, че напоследък плевенчани количествено са станали по-малко. Но това е характерно за цялата ни страна. Пожелавам им да бъдат много здрави, да бъдат по-смели, по-нахални и по-безкомпромисни в исканията си да отвоюват това, което им липсва. А не само да го споделят в социалните мрежи, по кафенета или бирарии.

 

Росен ХАДЖИЕВ

Снимка: авторът

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати