Изложба-базар с мартеници отваря врати в Медицинския университет в Плевен

Общество
26.02.2020 | 10:18 ч.

За поредна година, по инициатива на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицинския колеж към Медицинския университе на Плевен, ще се проведе изложба-базар на мартеници, ръчно изработени съвместно с деца и лица с увреждания по проект ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията”. Базарът отваря врати на 27 февруари /от 10:00 до 14:00 ч./ във фоайето на Ректората на висшето училище. Набраните средства от изработените мартенички ще бъдат използвани за провеждане на трудотерапия.
Чрез инициативата българските студенти запознават новоприетите чуждестранни студенти с уникалната българска традиция, символа и значението на мартеницата. Студентите от Студентски съвет всяка година закичват чуждестранните си колеги в първи курс с ръчно избаротените мартеници.
В Проекта „Мартеницата – заедно да съхраним традицията” 2020 в изложбата-базар с ръчно изработени мартеници се включват следните социални услуги и лечебни заведения:

- Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Плевен

- Център за специална образователна подкрепа „П.Р.Славейков” – гр. Плевен

- Защитено жилище за лица с умствена изостаналост – гр. Плевен

- Център за психично здраве – гр. Плевен

- Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – гр. Плевен
Заповядайте на изложбата-базар ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията” от 27 до 28 февруари 2020 г. от 10:00 ч. до 14:00 ч. във фоайето на Ректората на МУ-Плевен, канят от вуза.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Стил по време на карантина

 
Изкъпах се, 
гримирах се 
и сега ще си правя прическа,
че ще излизам на балкона!

 

 

АРХИВ | изберете две дати