Изкуството е пречистване на душата

Лайфстайл
04.07.2019 | 19:06 ч.

 

Светла Димитрова е основател и главен дизайнер на „Ариес уникат“. Популярна е с уникалните си модни колекции от текстил и кожа с дантели, плетива и пайети. “Ариес уникат” е носител на награди за висша и авангардна мода, артистична мода, сценично облекло и принос в шоубизнеса. А дизайнерката е отличена с най-престижната награда „Златната игла“ на Форум „Българска мода“. Тя е основател и на престижния моден форум „Парад на модата“ в Плевен, който съществува вече 30 години. В 69-ото издание на Парада участва с колекция от етномотиви, изработена от памук и дантела, наречена „Елица“. Колекцията е посветена в памет на нейната дъщеря.

 

Моята колекция внушава идеята да изчистим душите си. Нека да има светлина. Аз съм дъновистка. Вярвам в прераждането. Вярвам, че има космически разум, който ни управлява. Но хората са слепи и не могат да разберат за какво става въпрос. Когато бях млада, работих изключително с черно. Това е болката, която беше в душата ми.

Защото изкуството е болка.

Не само при дизайнерите, но и при художниците, хората, които създават изкуство някъде. Лошото е, че в България изкуството не се цени. Когато не се ценят тези красиви неща, които ги създават хората на изкуството, това е духовно бедна държава.

Ние за съжаление живеем в една простотия.

Съжалявам за грубите думи. Един стрес. Един страх. Затова какво ще се случи утре. Утре няма. Ние живеем сега, в тази секунда. Така че нека изчистим душите си. Нека има светлина. Всичко да бъде бяло и чисто. Не само да хигиенизираме тялото си. И да го парфюмираме.

Защото е страшно, когато душата смърди.

Мен ме манипулира някакъв космически разум в това, което създавам като творец. Не се съобразявам какво се харесва на публиката. Това е моята душа. Изразявам себе си. Не съм мислила за всяка една колекция дали ще я продам, или няма да я продам. Изкуството е просто пречистване на душата. Защото знам, че в предния си живот съм била супер материалист. И в тоя живот си плащам жестоко. Тъй като не съм ценяла красивите неща, а съм обръщала внимание на материалния свят. А това убива във всеки следващ живот.

Моето послание към плевенчани е да намерят вярната посока. А тя е:

Да се опитаме да бъдем хора.

Защото вярвам в кармата. И смятам, че ние сме на земята не за да строим огромни къщи, да ги обзавеждаме, да имаме басейни, суперколи и млади любовници. Ние сме на земята, за да се учим на човешки взаимоотношения. Да се научим да си прощаваме. Да се подкрепяме. Да се обичаме. Не гледайте сламката в очите на другия. А вижте гредата в собствените си очи. Нужно е да си припомним десетте божи заповеди, седемте смъртни гряха и да се върнем към поговорките. Защото Бог бие, ама яко. И където удари, не повтаря. Вярвам в тоя разум. Дъщеря ми почина преди 40 дена. Не страдам. Защото я усещам до себе си. Ние сме същества, които сме създадени от този разум, който е над нас. Ние сме биороботи. И сме наблюдавани всеки ден. И на всеки му се пише: „Ти си такъв...“. Сега идва ерата на Водолея. Хората започват да се четат. И там всеки ще чете: „Този е лъжец“, „Този е крадец“, „Този е мръсник“, „Този е боклук“... Ние нямаме право да казваме: „Ти си такъв и такъв...“. А когато видиш човека, че е паднал, иди и му помогни да се изправи.

 

Росен ХАДЖИЕВ

Снимки: авторът

 

 

Коментирай

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Златооо, виж не нося сутиен! - Слънце, като нямам пари и аз не нося портфейл!!!

АРХИВ | изберете две дати