Издават пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

Общество
16.07.2019 | 15:47 ч.

По повод 35-ата годишнина на Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ в Плевен гост на галерията бе председателят на ПП АБВ Румен. По време на посещението той бе придружаван от генералния консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, съветника по културните въпроси при Посолството на Русия в България Алексей Новосьолов, председателя на Съюза на филателистите в България Спас Панчев и директора на Института по лозарство и винарство в Плевен проф. Иван Пачев.

Гостите научиха повече за историята на галерията и изключително ценните творби, които тя съхранява, като имаха възможността да ги разгледат. От своя страна Румен Петков подари на галерията и на руските дипломати издадения от АБВ календар с бележити дати и имена от българската история. Той сподели, че догодина – по повод 87 години от рождението на акад. Светлин Русев, ще бъде издадена пощенска марка с негова творба. "Предстои ми среща с един от най-добрите му ученици - проф. Ивайло Мирчев, с когото ще коментираме темата, а тук е моментът да благодаря на Съюза на филателистите в лицето на неговия председател Спас Панчев за ангажиментите, които поема към Плевен, и поредното пощенско издание, което предстои да стане факт", каза Петков.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати