Избраха депутата Васил Антонов за докладчик на Генерална асамблея във Виена

Общество
28.06.2015 | 19:30 ч.

22-та Интерпарламентарна асамблея по православие / ИПАП / избра народния представител от БСП Васил Антонов за докладчик в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност. Като ръководител на Парламентарна делегация от България, Антонов изнесе доклад на тема „Съхранението на православната идентичност в контекста на специфичните условия на съвременна Европа”, на провеждащия се във Виена международен форум.

 

В доклада си Антонов е подчертал особената роля и място на Православието, като основа за свободата, справедливостта и солидарността в съвременна Европа. В документа е изтъкнато и влиянието му върху формирането на ценности като хуманизъм, човешки права и достойнство, принципите на свободното и демократично гражданско общество. „Съхранението на православната идентичност, в контекста на специфичните условия на съвременна Европа, следва да се тълкува и като предпоставка за преодоляване на кризите на моралните ценности, като онази духовна спойка, така нужна ни за общество без войни и насилие”  е заявил още народния представител от БСП в австрийската столица.

 

Като безспорен успех за българската делегация и БСП е изборът на Васил Антонов за докладчик в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност, заявиха от Областната организация на социалистите в Плевен. В новоизбрания състав на комитета влизат представители на 7 държави.