Изборният ден в област Плевен започна спокойно

Общество
25.10.2015 | 07:36 ч.

Във всички населени места на територията на цялата област Плевен изборният ден започна нормално, съобщиха от Областната администрация. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 6:00 часа тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, информираха и от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

 

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 541 полицаи - служители от ОДМВРПлевен, Зонално жандармерийско управление, Гранична полиция и „Пожарна безопасност и защита на населението”. Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

 

От полицията напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите); Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

   

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати