Испанката Мирея Ройо е новата Мис Свят 2015

Лайфстайл
20.12.2015 | 10:12 ч.

Испанката Мирея Ройо е избрана за "Мис Свят 2015" на конкурса по красота, който се проведе в китайския град Сания. На второ място е Мис Русия, а на трето - представителката на Индонезия, предаде БНР. Във финала на конкурса по красота тази година участваха представителките на 114 държави. Конкурсът "Мис Свят" се е състоял за пръв път през 1951 година във Великобритания и е един от най-старите в света. Според регламента, победителката получава право да живее в Лондон една година, а според договора е задължена да участва в различни благотворителни акции. Миналогодишната "Мис Свят" бе представителката на РЮА Ролийн Строс.

Конкурсът този година ще се запомни с това, че Китай не позволи на "Мис Канада" да влезе в страната. Причината е, че тя се ангажира с каузата за защита на човешките права в Китай.
Същевременно в Ирак за първи път от 1972 година насам бе избрана Мис Ирак. Титлата грабна 20-годишната Шалма Абделрахман, предаде Франс прес. Конкурсът в максимална степен съответстваше на международните критериино липсваше обаче дефилиране на участничките по бански костюмиСтраната възнамерява да участва в следващия конкурс за "Мис Вселена".
Организаторите смятаха да проведат конкурса още през октомври, но го отложиха заради заплахи по адрес на участничките.