Инспекцията по труда проверява завод „Мизия“

Общество
14.05.2020 | 13:07 ч.

Плевенската Инспекция по труда днес е изпратила свой екип на проверка в едно от най-големите шивашки предприятия в региона – завод „Мизия“.

Проверката е по сигнали на работещи в предприятието, че персоналът от 900 души един месец е бил в неплатен отпуск не по свое желание. Тя се отнася до периода след установеното огнище на коронавирус в един от цеховете на „Мизия“, съобщи за „Посоки“ Борис Петков, директор на инспекцията.

„Поддържам постоянна връзка с изпратения наш екип. Поне до момента (б.а. - днес на  обяд) няма констатирана някаква принуда към работниците и служителите на завода да излязат в неплатен отпуск. След установените там случаи на коронавирус цялото предприятие спря работа първо за две седмици, после за още две. Днес хората вече са си на работа. Фирмата е в огромни финансови затруднения. До края на деня екипът трябва да има заключение по резултатите от проверката“, поясни Борис Петков.

Опитваме се да съхраним работниците си, защото са квалифицирани. Ще работим с намален капацитет. Европейските ни партньори също помагат да се съхраним като предприятие, за да продължим добрата си съвместна работа и след края на пандемията“, каза Христофор Дочев, председател на Борда на директорите на „Мизия 96“ АД. 

Още по темата

Коментирай