Инициативата „Да спрем машината за неравенство!“ вече събра над 550 подписа в Плевен

Общество
18.10.2017 | 17:02 ч.

„Инициативата „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци!“ вече е събрала над 550 подписа в Плевен. Тя не е партийна и не е само на АБВ. Зад нея стоят и други политически сили, синдикати, неправителствени организации, сдружения, обществени фигури, журналисти и др. Това е гражданска инициатива.“ Това заяви днес в Плевен председателят на партия АБВ Константин Проданов.

Той поясни, че инициативата има две основни искания - въвеждане на необлагаем минимум за доходите на физическите лица поне в текущия размер на минималната работна заплата – 460 лева месечно, и въвеждане на намалени ставки на ДДС за вода, основни и детски храни, базови медикаменти, учебници и книги.

„Навършват се 10 г. от въвеждането на плоския данък от 10 процента без необлагаем минимум върху доходите на физическите лица в България. Това е нещо, което няма аналог в Европа и почти никъде по света, освен в страни, с които не бихме искали да се сравняваме. За съжаление положителен ефект от този експеримент няма нито в икономиката, нито в събираемостта на данъците, нито в привличането на чужди инвестиции. Целта на двете ни искания е да се възстанови базисната справедливост и нормалност“, каза още Константин Проданов.

Той поясни, че подписите с цялата страна се събират и на хартия /в Плевен – в офиса на АБВ/, и онлайн на сайта на инициативата - spravedliva.bg. Акцията ще продължи до края на месеца. След това събраните подписи ще бъдат внесени в Бюджетната комисия на парламента с искане да бъдат разгледани.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати