И град Левски с първи договор за безплатно саниране

Общество
24.02.2015 | 13:48 ч.

 

Над 240 апартамента в град Левски имат възможност да постигнат енергийна ефективност клас С напълно безплатно за собствениците им по Националната програма за саниране. Факт е и първият подписан договор по Програмата за града, научихме от председателя на Общинския съвет в Левски Дочко Дочев. Подписите си под документа са поставили областният управител Ралица Добрева, кметът на община Левски Любка Александрова и представителят на Българската банка за развитие Мартин Захариев.

Става дума за живеещите в блок ”Янтра” в центъра на града. Сградата е с 45 апартамента и 22 гаража, прилежащи към жилищната кооперация. „Гражданите реагираха максимално бързо на възможността за саниране на жилищата им. Разходите за отопление са сериозно перо в бюджета на всяко домакинство, затова тяхното намаляване определено ще се отрази осезаемо на джоба на всеки един. Хората в Левски са достатъчно интелигентни да не се поддадат на опитите за саботиране на тази иновативна идея на правителството“, коментира Дочев.

В Левски тази седмица предстои подписване и на останалите договори на сдружения в града по Националната програма за енергийна ефективност, депозирани вече в Областна администрация - Плевен, съобщиха още от общинския пресцентър. Към централата на банката са изпратени заявления за финансиране за бл.„Ангел Кънчев” на ул. ”Н.Й.Вапцаров”, до края на седмицата се очаква сключване и на още четири договора. Очакваме заявление към Община Левски за регистрация и от блок „Локомотив”, уточнява кметът на община Левски Любка Александрова. Тя благодари на екипите, домоуправителите, на живущите в блоковете и на общинската администрация за оказаното пълно съдействие при работата по Националната програма за саниране.