И Антон Георгиев влиза в битката за кмет на Плевен

Общество
30.07.2015 | 14:34 ч.

Антон Георгиев е поредното име в битката за кмет на предстоящите местни избори в Плевен. Кандидатурата му бе издигната от Политически клуб „Тракия“, зад Георгиев застава и левицата в общината. 47-годишният бизнесмен е бил одобрен на провелата се в сряда вечерта конференция на партията, продължила три часа.

 

„Търсихме формула и кандидат, с които да излезем надпартийно и да изградим една по-широка коалиция, с която да атакуваме сегашния модел на управление на общината“, каза на пресконференция Цветко Цветковпредседател на Общинския съвет на БСП - Плевен. За да го представи и подкрепи на конференцията в Плевен е присъствал Красимир Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България.

Антон Георгиев още веднъж благодари за подкрепата на БСП и бе категоричен, че на Плевен е нужен деен и прагматичен човек. Добре познавам пулса на града, който напоследък е пагубно забавен, каза кандидатът за кмет. Той ясно заяви, че има качества, сили, воля и мотивацията да работи за своя роден град.

 

Отиваме на избори с изцяло нова коалиция от две политически формирования - Коалиция „Лява България“ и ПК“Тракия“, каза Чавдар Велинов - зам.председател на БСП – Плевен. Според него това е ясен знак, че партията е преодоляла политическия си егоизъм и се отваря за широка подкрепа в името на общината и нейните граждани. Днес стана ясно още, че през август ще се формира и общата листа с кандидати за общински съветници на коалицията, на която водач ще бъде Цветко Цветков.