Хотелиерите в Плевен вече могат да тестват Единната система за туристическа информация

Общество
16.07.2019 | 14:17 ч.

Тестова среда на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ е публикувана на интернет страницата на Община Плевен. Тя дава възможност на всички, които предоставят настаняване в стаи за гости, да се запознаят и изпробват функционалностите на системата, съобщиха от общинската управа.

Съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи, къщи и апартаменти за гости, трябва да подадат информация към Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. Крайният срок за регистрация в системата е 30 септември 2019 г. ЕСТИ е разработена и внедрена от Министерството на туризма и вече функционира.

Всеки хотелиер може да подаде заявка за регистрация в реалната среда на Единната система за туристическа информация на https://esti.tourism.government.bg. Адресът е достъпен чрез интернет страницата на Министерството на туризма, секция ЕСТИ. Препоръчително е първо да се премине през период на запознаване и изпробване на ЕСТИ чрез тестовата среда. Тя не се различава от реалната и осигурява достъп до целия набор от функционалности, но без риск от нежелани последствия от подаване на грешни данни или неправилна работа със системата. Подадените в тестовата среда данни не се считат за валидни по отношение изпълнението на изискванията на Закона за туризма.

Тестова среда на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/, заедно с допълнителни разяснителни материали и видеоинструкции, са публикувани на интернет страницата на Община Плевен.

 
Печатни издания

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Скъпи, ти нали ходи на лов преди два месеца?

- Да.Що?

- Щото една сърничка се обади, че е бременна…

АРХИВ | изберете две дати