Хората в Къртожабене: Искаме си кмета

Общество
11.11.2015 | 10:30 ч.

В писмо до кмета Георг Спартански и медиите в Плевен живеещите всело Къртожабене настояват за кметски наместник да бъде преназначен Борис Влахлийски. Подписка от 136 души придружава искането настоящият кмет да бъде назначен и за нов мандат.

 

Къртожабене е малко село в Плевенската община с 85, предимно възрастни жители, поради което там не се провеждат избори за кмет, а се назначава кметски наместник. Любопитно е, че в селото трайно живеят още над сто души, които имат вилни имоти. Хората твърдят, че са видими значителните промени към добро през последните години, когато кметското управление е поето от Борис Влахлийски.

Кой е той: петдесетгодишен, с висше военно образование /пилот във ВВС/, служил като заместник-командир на авиобаза, семеен с три деца, израснал, живял и през последните години живее в с. Къртожабене.

В писмото се казва: “Всички ниеоценяваме направеното от него за подобряване условията, в които живеем. Улиците в селото - чисти и осветени, тревните площи добре поддържани, екопътеката, превърнала се в любимо място за отдих на плевенчани - редовно окосена и почистена, грижата за доизграждането на параклиса е в огромна степен негова, новата селска чешма с изворна вода - съградена с дарения и доброволен труд на хора от селото. Борис е и образован и добър организатор, умее да убеждава и увлича хората. Само за две години, през които изпълняваше длъжността кметски наместник, Борис Влахлийски спечели нашето доверие, а с личния си пример успя да ни обедини, така че откликваме на идеите му за доброволен труд в името на това селото да става по-красиво и приятно място за живеене. Ние твърдим, че той отговорно, със сърце и душа, изпълнява не само служебните си задължения, но е съпричастен с проблемите и помага на хората".

 

Ако се наложи, заявяват още хора от селото, ще протестираме пред Общината в Плевен и ще припомним на г-н Спартански казаното на предизборната му среща с избирателите в Къртожабене, че ще се съобрази с искането ни и ако трябва, ще свика събрание и ще гласуваме кой да бъде кметски наместник. Ето защо с подписите си изразяваме нашата огромна обществена подкрепа и настояваме г-н Спартански да се съобрази не с политическото решение, а с желанието на хората, и както сам твърди - с професионализма. Вярваме, че Спартански държи на думата. Вярваме, че в администрацията са необходими образовани и дейни хора, за да има развитие към по-добро бъдеще, каквото всички очакваме.

 „Искаме среща с г-н Спартански“ - заявяват от инициативния комитет. „Очакваме да ни приеме и разбере“, убедени са хората в подкрепа на Борис Влахлийски.

Коментирай

Георги
19.11.2015 | 13:42 ч.
Каде са ти сега принципите Спиртански или това беше само за кампанията .
Георги
19.11.2015 | 13:42 ч.
Каде са ти сега принципите Спиртански или това беше само за кампанията .
Емил Русанов
13.11.2015 | 12:38 ч.
Къде е моят,или цензура?
Емил Русанов
13.11.2015 | 08:41 ч.
Искам да кажа ,че вотът на местните избори показа ,че тези кото имат право на глас ,не желаят управление на ПП ГЕРБ ,чиито представител е г-н Влахлийски. Резултата показа е 52.38 за РБ срещу 47.62 за ГЕРБ . В подписката в защита на кметският наместник има много "мъртви души ",което може да се провери.