Гърция днес блокирана от обща стачка

Свят
24.09.2019 | 09:41 ч.

Днес в Гърция е обявена общонационална стачка на служителите от обществения и морски транспорт. За 24 часа спират да се движат кораби, фериботи, градски транспорт, както и метро. Стачкуват и учителите, медицинският персонал, а банковите служители и журналистите протестират частично. Синдикатите в Гърция организират национална 24-часова стачка, която започна днес от 6 часа сутринта. Спират фериботите и градския транспорт във всички градове на Гърция. Атина остава без метро по първа линия. Другите два лъча ще се движат само в определени часове. Спират градската железница и трамваите. Очакват се задръствания от автомобили в градовете.

 

Моряци и пристанищни служители блокират напълно морския транспорт. На котва остават както фериботите, така и всички товарни кораби. Гръцките портове няма да приемат и пристигащи фериботи. Всички пътници с резервация трябва да променят деня на пътуване, предупреждават транспортните фирми.Железничарите съобщават, че ще протестират също за 24 часа, но в четвъртък 26-и септември, за да не блокират напълно транспорта в страната. Затворени остават банки, училища и общинските служби. Ще стачкуват и медицински персонал, преподаватели, частично - банкови служители и медии.

 

Протестите съвпадат с обсъждан в парламента проектозакон за приватизация на обществения транспорт и промени в трудовото законодателство, предаде КРОСС. От МВнР препоръчват на българите, които пътуват за Гърция, да се информират предварително за разписанията на обществения и морски транспорт. За стачките информация могат да прочетат на сайта apergia.gr, който е наличен само на гръцки език. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина или с генералното ни консулство в Солун.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати