Гърция се връща към нормалния ритъм на живот, паралелките в училищата са намалени на половина

Свят
18.05.2020 | 12:27 ч.

Гърция навлезе в третата фаза за връщане към нормален ритъм на живот. В южната ни съседка отвориха молове, училища и е позволено напускане на областта по местоживеене, а над половин милион гърци  се завърнаха на работа.

От днес гърците имат право да пътуват извън областта, като беше регистриран интензивен трафик по цялата пътна мрежа в страната.

Започна работния цикъл в 197 хиляди фирми и над половин милион гърци отидоха на работа днес за първи път след началото на кризата с коронавируса.

Градският транспорт се движи на по-кратки интервали. Извършват се масови проверки за носене на предпазна маска, предава БНР.

Моловете отвориха при стриктно спазване на здравните предписания. В магазините с маски са и служители, и клиенти. Търговците привличат с големи намаления. Асансьори се ползват само от хора със здравословни проблеми.

Влаковете и междуградският транспорт от тази сутрин се движат с редовно разписание. С фериботи и самолети отпътуваха първите пътници за остров Крит. Корабите се движат с половината от капацитета за пътниците.

В класните стаи се върнаха и учениците без началното училище. Паралелките са намалени на половина.

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати