Готвят ли Менда Стоянова и Валери Симеонов забрана на платформите Airbnb и Booking?

Бизнес
26.11.2019 | 16:12 ч.

Ще бъдат ли забранени Airbnb, Booking и други онлайн платформи за краткосрочно отдаване под наем? 

Румен Драганов от Националния борд по туризъм и финансистът Георги Кадиев коментираха в предаването "12+3" по "Хоризонт" предложението за промяна в Закона за туризма, което беше внесено от депутата от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов и председателя на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова. 

Текстовете предвиждат имотите за краткосрочно настаняване, които се предлагат чрез електронните платформи като Airbnb и Booking, да са с категория, както хотелите и къщите за гости. 

"Наблюдаваме опит да се въведе практика, каквато няма никъде в света, но тя е провокирана от хотелиерите, които са силно засегнати по места от това, че тези, които отдават апартаменти под наем, намаляват техния бизнес. Те смятат, че намаляването на заетостта е заради това, че отиват в апартаменти", каза Драганов. 

Според него има борба срещу новото: "Дигиталната трансформация води до ръст на туристите и то не само към България, но и към страните от цяла Европа", уточни той.

"Не разбирам логиката на Менда Стоянова. Да караш тези хора да правят категоризация е абсолютно излишна бюрократизация на това, което правят", коментира Кадиев и уточни, че в масовия случай става дума за хора, които имат по един апартамент, който им е излишен и стои празен.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати