Горя широколистна гора край Беглеж, спасени са 20 дка

Крими
07.07.2020 | 11:15 ч.

Широколистна гора в землището на село Беглеж е пламнала вчера, 6 юли,  в ранния следобед. Изпратените на мястото огнеборци от Плевен са загасили пламъците. Унищожени са 10 дка от гората и са спасени 20 дка. Предполагаемата  причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е тръгнал от  запалено стърнище в близост до широколистна гора и неожъната пшенична нива, съобщи Областната дирекция на вътрешните работи в Плевен.

Отново вчера огнеборци от РДПБЗН - Плевен са локализирали и загасили запалени сухи треви и храсти в Плевен землището до магазин "Метро",  в областния град на улица "Осъм" и в село Вълчитрън.

След обяд в У ПБЗН - Долна Митрополия е постъпил сигнал за пожар в пшеничен блок край село Ореховица в местността Градините. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън - пожарът е вследствие на горяло в близост стърнище. Унищожени са 30 дка посеви пшеница.

В същия ден в 09:29 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е съобщено за пожар в частен имот в града. Пламъците са изпепелили 80 бали със сено. Причините за произшествието са в процес на установяване. В близост до балите няма ел. инсталации и ел. съоръжения. Пожарът е потушен от служители на РС ПБЗН - Червен бряг.

На 6 юли 2020 година екипи на РС ПБЗН - Червен бряг са извършили две технически помощи - отводняване на помещения в града.

На 6 юли служители от РС ПБЗН – Гулянци и РС ПБЗН – Кнежа са погасили пожари в сметище в град Гулянци и в отпадъци в град Кнежа.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати