Главен комисар Ивайло Иванов: Приоритет на МВР остава сигурността на гражданите

Крими
19.05.2020 | 17:58 ч.

Надяваме се, с нашето присъствие, да е ясно на всички, че когато се извърши престъпление, държавата ще си влезе в правомощията и ще направи всичко възможно да задържи и изправи пред съда отговорните, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той потвърди още веднъж, че приоритет за МВР остава сигурността на гражданите.
Главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев днес посетиха  плевенското село Ореховица, където се проведе специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност. Поводът за предприетата акция е извършено престъпление в нощта на 12 май, когато в дома на 90-годишен мъж нахлува неизвестен и след нанесен побой отнема от жертвата си 90 лева и бяга. Има заподозрян извършител, който в момента се укрива. На този етап, в рамките на операцията, са задържани 6 лица, претърсени са 5 адреса, образувани са и досъдебни производства – четири от тях - за незаконно присъединяване към водопреносната и електропреносната мрежа, а едно - за оказване на съпротива срещу орган на властта. Директорът на ОДМВР - Плевен ст. комисар Веселин Вътов уточни, че при  проникване на адрес един от униформените е бил нападнат с брадва, а в резултат на професионалната реакция на колегите му нападателят е задържан. От тук нататък действията по случая са под контрола и компетентността на прокуратурата в Плевен.
Планът, по който работим – посещение на мобилни екипи в населените места, е ефективен. Сигналите при среща с гражданите невинаги са от компетентност на МВР, но въпреки всичко се стремим, където има проблем, да го решим, да направим добър анализ и да дадем повече сигурност на хората, допълни главният секретар на МВР. 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати