Гимназията по земеделие в Кнежа е включена в пилотния проект „Тренировъчна ферма“

Общество
11.01.2019 | 14:19 ч.

В рамките на кампанията „Бъдещите лидери в селското стопанство“ заедно с партньорите ни от Центъра за учебно-тренировъчни фирми разработихме специален модул, наречен „Тренировъчна ферма“. Той е базиран на учебното предприятие, но е специално адаптиран за учениците от земеделските гимназии, с цел да натрупат практически знания чрез управлението на своята виртуална ферма. Учениците ще влязат в ролята на истински фермери – те ще кандидатстват за финансиране по мерките, финансирани от ДФЗ, ще пишат бизнес план, ще имат сметки във виртуална банка и ще правят дизайн на етикети за стоките, които ще предлагат.

Модулът "Учебна ферма" ще бъде пилотно приложен като извънкласна форма през втория учебен срок в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство "Пейо Крачолов Яворов" в Гоце Делчев и Професионалната гимназия по земеделие "Стефан Цанов" - Кнежа.

„Това е една възможност за учениците да могат тренировъчно в реална среда да започнат някаква реална дейност в земеделието. Групата, която ще участва, ще работи под ръководството на учителка. Целта е да се научат на предприемачески дух и да знаят кое как се прави“, поясни директорката на гимназията Светлана Калъпишева. 

Информационна кампания „Бъдещите лидери в селското стопанство“ e инициатива на Агенция СТРАТЕГМА ООД в партньорство с Център за учебно-тренировъчни фирми, изпълнявана с финансовата подкрепа на ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия. Кампанията е финансирана в рамките на покана за представяне на предложения 2017/C 339/07 относно информационните мерки в областта на Общата селскостопанска политика. Общата цел на информационната кампания е да повиши  доверието на българските граждани към Общата селскостопанска политика на Европейския съюз (и политиките на ЕС като цяло) и да насърчи разпознаването на приноса на тази политика за развитието на националното ни селско стопанство, опазването на висококачествените български продукти, опазването на българската природа и съживяването на селските райони.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати