Герасим Георгиев - Геро с "Лъжи ме, обичам те" в Плевен на 28 януари

Култура
10.01.2020 | 10:22 ч.

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ - Плевен, ще зарадва почитателите на театралното изкуство в града този месец със спектакъла „Лъжи ме, обичам те“. Постановката от Алън Ейкбърн по превод на Златна Костова ще бъде представена на плевенска сцена на 28 януари /вторник/.

В „Лъжи ме, обичам те“, публиката ще има възможност да види актьорите Герасим Георгиев - Геро, Стефания Колева, Светлана Бонин, София Бобчева, Димитър Живков, Христо Бонин. Постановката е на Малин Кръстев, художник е Николай Николов.

Алън Ейкбърн е известен като "най-жлъчният съвременен комедиограф", с многопластова ирония, хумор и тъга, вплетени в над 75-те му пиеси, които го правят един от най-успешните и популярни драматурзи в страната и по света.

„Лъжи ме, обичам те“ е перфектна поредица от ситуации, представени от силен актьорски състав, който ще предизвика публиката да се наслади на тази комедия. Създадена през 60-те години на миналия век, днес тя ще ви накара да осъзнаете колко е трудно да имате извънбрачна афера, преди появата на мобилните технологии, разчитайки на стационарни телефони за тайните си авантюри. Това, което следва, е смешна последователност от събития, при които никой не знае кой какво прави и с кого, с добро, старомодно класическо британско чувство за хумор. В крайна сметка малките лъжи са простими в името на любовта.