Георги Христов, популярен певец: Мечтател съм, но реалист

Култура
13.06.2019 | 18:56 ч.

Преди дни в Плевен гастролира легендата в българската музика Георги Христов. Авторският концерт-спектакъл, който представи на сцената на читалище „Съгласие“, е част от националното турне в големите градове на страната „Моят път“. Преди събитието се срещнах с популярния певец и разговаряхме за посланието на спектакъла, за творческото му вдъхновение и уникалния му артистичен стил.

 

- Концертът ви в Плевен е част националното турне „Моят път“. Какво е посланието на този спектакъл?

- Посланието е, че хубавата популярна българска музика се е слушала, слуша се и ще продължава да се слуша винаги с голям интерес. Моето послание е, че пътят не е лесен. Но пък е изключително приятен, когато срещаш подкрепата и благодарността на публиката.

- Откъде черпите вдъхновение за този творчески път, който сте изминали и който продължавате да извървявате?

- Това е моята сбъдната мечта. И аз съм един щастлив човек. Защото сбъднах своята мечта. Моето най-голямо удоволствие се превърна в моя работа. С това си вадя хляба. Смятам, че така човек изпълва душата си само с положителна енергия и положителна емоция. Казвал съм, че не един път ще живея. И се чувствам щастлив единствено и само на сцената. Това ми е абсолютно достатъчно.

- Вие сте много нестандартен като личност и като творец. Уникален сте. Легенда сте. Как поддържате артистичния си стил и визията си?

- Никога не правя нищо абсолютно целенасочено. Може би всяко време изисква своето и като външен вид, и като мода, и като поведение. Един артист трябва да умее да се променя. Нужно е да се променя единствено и само в рамките на това да не изневери на себе си. И аз се опитвам моята промяна да бъде такава, че хем да бъде осезаема, хем да бъде облечена в това, с което хората са ме запомнили и с което ме обичат. Примерно никога няма да започна да пея хевиметъл или твърд рокендрол. Това не съм аз. Това не е това, което харесва публиката у мен. Може би ще осъвременя аранжиментите, ритъма, начина си на пеене. Но няма да променя това, което е харесала публиката в мен в началото и продължава да харесва повече от 30 години. Има случаи, когато артисти в България, и то немалки артисти, да не кажа едни от най-големите, си променят стила и преживяват абсолютен крах.

- Не за пръв път сте в Плевен. Какво е впечатлението ви за града и за плевенската публика?

- Плевен е един от моите любими градове. С него ме свързват толкова приятелства, прекрасни срещи и толкова хубави концерти. Всяка среща с плевенската публика ми е носила удоволствие. Надявам се, че така ще бъде и на този концерт.

- Какво ще пожелаете на плевенчани?

- Обичам да пожелавам здраве. Защото, когато хората са здрави, ще имат енергията и силата да постигнат своите мечти. Много е важно мечтите, които си поставяме, да бъдат реални и постижими. Аз съм мечтател, но реалист.

 

Росен ХАДЖИЕВ

Снимка: личен архив

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати