Георг Спартански: Потресен съм от тази дивашка кампания, която в последните два месеца се водеше срещу мен

Общество
05.11.2019 | 17:55 ч.

„Потресен съм от тази дивашка, мутренско-бандитска кампания, която в последните два месеца се водеше срещу мен, срещу семейството ми, срещу името и честта ми. Докато имаше само черен пиар срещу мен в жълти и кафяви сайтове, някак си проявих необходимото достойнство и търпение, за да понеса тази кална помия. Но когато се намесват държавни институции, които трябва да гарантират законността в държавата, не мога да остана мълчалив.“ Това заяви днес избраният за втори мандат кмет на Плевен Георг Спартански.

Той разказа, че няколко дена преди втория тур на изборите потърсил контакт с директора на ОД на МВР в Плевен Красимир Начев, защото получил информация, че срещу него се готви чудовищна манипулация. След неуспешни опити да се чуе с Начев му изпратил три СМС-а. Директорът на плевенската дирекция на МВР го уверил, че полицията ще си свърши перфектно работата, че те неуморно работят „на терен“, за да прекратят всякакви инсинуации, и че спрямо него нямало никакви сигнали.

„В изборния ден получих информация, че хора, които ми симпатизират и са ми застъпници в секционни комисии в село Буковлък и в град Славяново, са арестувани и са им повдигнати обвинения. Правеше се всичко възможно да нямам свои представители, дори симпатизанти до секциите там. Отново получих СМС, че полицията прави всичко възможно купеният вот да бъде елиминиран“, продължи Спартански.

Той показа и сравни резултатите от гласуването в прословутото село Буковлък, в което преобладава ромско население. На първия тур там от 3200 гласоподаватели правото си на вот са упражнили около 1500 избиратели. Малко под 600 от тях са били за Спартански, а неговият опонент получил около 840 гласа.

„Когато бяха арестувани мои симпатизанти и застъпници, се оказа, че в секциите в Буковлък нямам свои представители, които да наблюдават и да гарантират законността на изборния процес. А нямам и в секционните комисии, защото съм независим кандидат. И на балотажа резултатите в Буковлък бяха следните: 1500 гласували, 1378 гласа за кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров и 109 гласа в моя полза. Особено впечатляващи са резултатите в 205 секция – там внушенията, че Спартански купува гласове, бяха „подкрепени“ с цели 3 гласа – срещу „кристално чисти“ 643 гласа за Мирослав Петров. Явно 500 души от тези, които дадоха гласа си за мен на първия тур, за седмицата до балотажа са преживели внезапен катарзис и при липсата на мои застъпници бяха пренасочени към моя опонент. На местните избори преди 4 г. в Буковлък се случи същото – тогава на първия тур имах 273 гласа там. На втория тур, след същата „профилактика“, получих 35 гласа. Искам щабът на неуспелия кандидат и държавните институции да коментират тези резултати. Ако няма реакция на държавата, вероятно ще поискам среща с посланиците на страните - членки на ЕС“, твърди Георг Спартански.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати