Финансова помощ за пострадалите от наводнението в Южна Йоркшъ

Свят
13.11.2019 | 21:07 ч.

Galia Tapai специален кореспондент от Ротерхам за briagnews

 

Държавата ще отпусне финансова помощ на пострадалите от наводненията в Южна Йоркшъ - Великобритания, стана ясно на председателстваната от премиера на Великобритания Борис Джонсън спешна среща на високо ниво, състояла се във вторник вечерта, съобщава Ротерхам Адвертайзър. Апелът за съдействие на правителството бе отправен от обществената фондация Южна Йоркшъ (SYCF), което се случва за втори път, след катастрофалните наводнения в региона през 2007 година.

На срещата бе взето решение да бъдат отпуснати по £500 на домакинство за тези граждани с най-големи щети от наводнението в региона и до £2500 на представители на малкия и среден бизнес, които нямат застраховка за бедствия от водни стихии и са също потърпевши. Общо £104 000 ще отидат в помощ на пострадалите жители и бизнес от градовете Ротерхам, Донкастър, Барнсли, Шефилд и околните села.

500 домове бяха наводнени от проливните дъждове и излезлите от коритата си река Дон и каналите в региона миналия четвъртък, като 1200 души бяха евакуирани. Още не е ясна дори пълната картина на трагедията, включваща разруха на училища, къщи, пътища, бизнес и обществен транспорт. 

Борис Джонсън изказва благодарност на спасителните екипи, които работиха денонощно и дадоха всичко от себе си, за да помогнат максимално и казва, че сърцето и мислите му са с пострадалите от бедствието.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати