Facebook със сериозни промени по личните ни профили

Общество
01.10.2015 | 15:47 ч.

Facebook анонсира нови промени в личните профили, които съвсем скоро ще достигнат до всички потребители на социалната мрежа. Промените през последните години бяха насочени почти изцяло към Newsfeed-а на потребителите, докато този път те са свързани с личните ни профили.Това предадеactualno.com, цитирайки travelmind.eu.

 

Новостите включват:

 

- 7-секундни анимирани видеа за профилните снимки

 

- нова функционалност “Избрани моменти” (Featured Photos), която ще позволява на потребителите да покажат избрани свои снимки от Facebook

 

- по-голяма видимост на информацията за потребителя в секцията About, както и описание в 100 символа

 

Дизайнът на профилите се променя, така че да бъде по-съвместим с мобилни устройства. Профилната снимка ще бъде центрирана, а цялата информация за потребителя ще се показва под нея, включително дата и година на раждане, месторабота, телефон и др.

 

Промените целят да направят социалната мрежа още по-ангажираща и насочена към потребителите. Вече всеки ще може да изрази креативността си и да създаде оригинално онлайн присъствие във Facebook.

 

Новостите ще позволят и на бизнеса да се възползва от индивидуалната насоченост на платформата. Собственик на хотел, например, може да използва секцията „Избрани моменти“, за да покаже бизнеса си в най-добрата светлина. Така тази опция се превръща в своеобразно маркетинг поле, от което можем лесно да се възползваме.

 

Профилните снимки могат да се превърнат в креативно видео, записано в рамките на 7 секунди. То ще се движи, само когато потребителите се намират в профила ви, а звукът ще е автоматично изключен. Навсякъде другаде профилното изображение ще е под формата на досегашната “неподвижна” снимка.

 

Потребителите освен това ще имат възможност да добавят „временни профилни снимки“, които ще се сменят след определено време. Тази опция ще е подходяща за отбелязване на някакво събитие или личен повод, който може да трае от няколко часа до няколко дни.

 

Facebook ще даде на потребителите и по-лесен контрол върху видимостта на профилите им с нова опция. Тя ще позволява да виждаме как профилът ни се показва пред другите потребители на социалната мрежа.

 

Промените ще се тестват първо сред група потребители в САЩ и Великобритания преди да се въведат глобално. Новостите засягат предимно профилите в мобилната версия на Facebook.Снимка: actualno.com