Евродепутатът Светослав Малинов бе гост на плевенско училище

Общество
17.05.2015 | 15:06 ч.

Тази година на изпращането на абитуриентите в СОУ „Иван Вазов“ - Плевен имаха и специален гост. Това бе Светослав Малиновдепутат в Европейския парламент. Той лично поздрави завършващите дванадесетокласници и стана свидетел на цялата церемония. За гостуването на Светослав Малинов подробности разказа Силвия Тачева, ученичка в 11 клас на училището:

Непосредствено след края на церемонията по изпращането на абитуриентите от Випуск 2015 взала „Европа“гостът се е срещнал с ученици от 10б, 10з и 11л клас. Неговото посещение е част от инициативата му „Европейско междучасие“. Целта е Светослав Малинов и неговият екип да посетят максимално много средни училища в цяла България, за да популяризират дейността на Европейския парламент и на Европейския съюз пред по-млада аудитория.

За срещата си с вазовци в зала „Европа“ Светослав Малинов е бил подготвил специална презентация, чрез която е запознал присъстващите със същността на Европейския съюз, който до ден днешен е единствен по рода си. Гостът е представил и дейността на европейските институции, както и основните ни права катоевропейски граждани, а също така и други любопитни факти, свързани със Съюза.

В края на срещата Светослав Малинов се е включил и във викторина, като най-активните ученици са получили награди за своите отговори. Евродепутатът и екипът му са се били подготвили и с подаръци за всички присъстващи - химикалки, магнитчета, информационни брошури и книжки с информация за Европаи Европейския съюз.