Евродепутатът Андрей Ковачев с двудневна визита в Плевен

Общество
08.05.2015 | 13:31 ч.

Евродепутатът Андрей Ковачев ще бъде гост на Плевен в два поредни дни. Днес /8-и май/ от 18.30 ч. той ще присъства на благотворителния концерт, организиран от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на народния представител Владислав Николов в подкрепа на 12 абитуриенти в неравностойно положение, които ще продължат образованието си във висши учебни заведения.

 

Програмата му за 9 май - Деня на Европа, включва откриване на Детския празник на тениса за Деня на Европа на тенискортовете в „Кайлъка” в 10.30 ч. Специален гост на събитието ще бъде и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. От 11,30 часа двамата ще присъстват на концерта на централния площад „Възраждане”. Концертът е част от мащабната национална кампания под надслов „Да създадем заедно България 2020“ и е съвместна инициатива на Община Плевен и Областния информационен център. На 9-и май за плевенчани и гостите на града концерт ще изнесе и Тони Димитрова.

От 12 ч. Андрей Ковачев и Цецка Цачева ще дадат пресконференция в зала „Гена Димитрова”, след което от 12.30 ч. ще участват в Кръгла маса на тема „ЕНП - Ценности и политики“, заедно с депутата Владислав Николов, кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, областния управител Ралица Добрева, общински съветници и кметове от Плевенска област. Кръглата маса ще се проведе в зала „Гена Димитрова”. От 14 ч. Андрей Ковачев ще присъства и на празника на село Тодорово.