Експлозия в истанбулски квартал с изселници от България

Свят
24.03.2016 | 17:53 ч.

В квартал Авджълар в Истанбул, където живеят предимно изселници от България, днес е станала експлозия. Взривът е избухнал близо до контейнер за смет на булеварда "Чигдем". Не се съобщават данни за жертви и ранени при експлозията. Но взривът предизвикал силна паника сред населението. Това предаде кореспондентът на БНР. Очевидец, който бил близо до мястото, разказа,че  чул силен взрив и почувствал разтърсване под краката си като при земетръс. Хора в панически страх се разбягали по булеварда.

На мястото на инцидента се намират специалисти по обезвреждане на бомби, а също и екипи на службите за борба срещу тероризма. Все още не се съобщават причините за експлозията. Но се предполага,че е бил предизвикан от звукова бомба.

Очаква се властите да съобщят подробности за причината на взрива. Авджълар е населен компактно с изселници от България, които представляват около 40 на сто от населението на 500- хилядния район.

Междувременно от полицията съобщиха,че жена, издирвана за  жива бомба камикадзе, е била заловена в района на град Муш, Източен Анадол.