Кой ще управлява Община Русе? Двама от зам. кметовете на Русе също с положителен PCR за Ковид-19

Общество
07.07.2020 | 15:55 ч.

Заместник-кметовете на Община Русе Енчо Енчев и Златомира Стефанова са с положителни PCR-тестовете, другите двама заместници  - Димитър Недев и Магдалина Илиева не са ми подадени като положителни, потвърди за БРЯГНЮЗ д-р Маргарита Николова - директор на РЗИ-Русе. Това са резултатите от първите 10 тествани контактни лица  на кмета Пенча Милков.

Останалите установени контактни лица, които са над 50, предстои да бъдат тествани поетапно в частната лаборатория "Здраве". Само преди час заместник-кметът Енчо Енчев, в качеството си на изпълняващ длъжността кмет на Община Русе, даде изявление за състоянието на Милков и каза, че той самият е бил в командировка, не се е срещал с него през последните дни, затова се надява да не е заразен.

При променените обстоятелства ще се наложи кметът Милков да назначи друг свой заместник, който да управлява общината. Енчо Енчев ще бъде карантиниран.

Утре продължава вземането на проби на останалите контактни лица на кмета, които се увеличават, както и издирването на контактите на двамата зам.-кметове.

Пробата на областния управител на област Русе Галин Григоров е отрицателна. Въпреки това по предписание на Регионалната здравна инспекция като контактно лице на кмета на Община Русе той остава под домашна карантина.

По протокол обаче една седмица след първите проби контактните лица трябва да бъдат тествани отново, съобщиха медици.