Единственият у нас Институт по лозарство и винарство в Плевен празнува Трифон Зарезан /снимки/

Общество
14.02.2020 | 12:37 ч.

Единственият у нас Институт по лозарство и винарство в Плевен спази традицията да празнува традиционния празник на лозата и виното Трифон Зарезан с хубаво вино, добро настроение и с много приятели. Празника уважиха и представители на Общински съвет - Плевен в лицето на неговия председател Мартин Митев и общинските съветници Цветан Антов и Цветелин Горанов.

В приветствието си за „Добре дошли“ директорът на Института  проф. д-р Иван Пачев за поредна година пожела на колегите си добра реколта и честити празника на всички лозари, винари и ценители на хубавото българско вино. Добра и берекетна година за лозари и винари пожелаха и присъстващите официални гости. Проф. д-р Пачев сподели, че институтът посреща този 14 февруари и с пет нови сорта. В селекцията, собствено производство, има сортове грозде, които дават надежда, че могат да допринесат за лечението на хората, защото запазват по-ниско съдържание на въглехидрати. Очаква се безсеменните сортове да имат и повече лечебни свойства.

За доброто настроение на всички присъстващи в ИЛВ – Плевен се погрижиха изпълнители от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“. Празникът за деня на Св. Трифон продължи със зарязване на лозята на Института в местността „Томовското“ край Плевен.

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати