„Дякон Левски“ със световна премиера в Лондон

Общество
08.10.2015 | 11:36 ч.

След триумфа у нас, филмът „Дякон Левски“ с актьора Веселин Плачков в главната роля ще има и своята световна премиера след броени дни в Лондон. Това ще се случи на 10 октомври в престижното кино "Дженезис" - в центъра на британската столица. Предвидени са две прожекции на 128-минутната версия на "Дякон Левски" - от 16 и от 18,30 часа, след което ще има и среща с екипа на филма, съобщават организаторите на събитието в социалната мрежа Фейсбук.

Билетите се продават само онлайн, като първите 50 билета за всяка прожекция са по 8 паунда, а след това всички други ще са по 10 паунда до изчерпване на количествата. Местата в салона са общо 600. „Дякон Левски“ е дело на режисьора, сценарист и актьор Максим Генчев, продуцент на лентата е д-р Златина Филипова, а изпълнителен продуцент - Деси Ковачева.

 

"Дякон Левски" е първият български пълнометражен филм за Апостола и беше дългоочаквана продукция. Лента бе представена в салоните в цялата страна и така успя да достигне до зрителите и в най-малките населени места. Чест и гордост е за Плевен, че главната роля на Апостола във филма се изпълнява от актьора от плевенския Драматичен театър Веселин Плачков. Тези дни дойде и новината, че филмът „Дякон Левски“ е поканен и на кинофестивала за исторически филми Ватерлоо в Белгия, който ще се проведе в дните 15-18 октомври.