Двама работници загинаха на площадка за радиоктивни отпадъци в АЕЦ "Козлодуй"

Общество
16.12.2019 | 14:30 ч.

Двама строителни работници са загинали, други двама са ранени при инцидент тази сутрин в Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци” на територията на АЕЦ „Козлодуй”, съобщи Нова тв.

По предварителна информация върху работниците е паднала купчина железа. Това е станало по време на изпълнение на служебните им задължения.

На площадка „Радиана” се изгражда национално хранилище за ниско- и средно радиоактивни отпадъци, уточняват от ДПРАО. Изпълнител на строителните дейности на площадката е германо-българския консорциум „Национално хранилище за радиоактивни отпадъци”. Строителните дейности се контролират от юридическо лице, упражняващо независим строителен надзор в съответствие със Закона за устройство на територията. 

Договорът за изграждане на първия етап от Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци е подписан през 2016 г., а от 2017 година, когато започват строителни дейности на площадката, отговорността за изпълнението на строителния процес е на строителния  консорциум, включително и контрола на достъп до площадката, пишат още от ДПРАО. И изказват съболезнования на близките на загиналите.

 
 
 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати