Дизайнерката Румяна Илиева: Морето ме предизвиква към творчество

Общество
05.02.2020 | 15:27 ч.

Румяна Илиева е от София. Занимава се професионално с мода от 30 години. Живяла е продължително време в Испания. Уникалната колекция, с която се представи на 30-годишното юбилейно издание на престижния моден форум „Парад на модата“ в Плевен - продукт на вдъхновяващия творец Георги Ангелов, носи наименованието „Поглед в бъдещето за спомен в миналото“.

 

Винаги се водя от материята. Тя стои в основата на творческия процес при мен. Понякога сама я създавам. Винаги има нещо, което ми харесва - цвете, предмет или нещо друго. И оттам тръгва провокацията да творя. Сядам и започвам да рисувам.

У мен перманентно съществува вдъхновение!

То е сложно и дълбоко преживяване!

Морето също ме предизвиква към творчество. Много често ходя на море. Там усещам особен комфорт със себе си.

Юбилейният спектакъл „Парад на модата“, в който участвах, беше страхотен. Благодаря на Георги Ангелов от името на всички колеги, тъй като тази вечер си струваше. Той е вложил цялата си душа в този уникален празник на модата. С него държа връзка от лятото. Колкото пъти му се обаждах, той все репетираше. Истината е, че у него няма умора. Искаше да стане нещо прекрасно. И то се случи. Предлага ни една сцена, на която се изявяваме. Ние сме като негови пионки, които той размества по сцената.

За първи път съм в Плевен. Градът ви е красив. С много стари сгради. Обръщам внимание на старото строителство. То ми харесва. Разхождах се снощи по тъмно. Тук е много приятно място за живеене.

На плевенчани ще пожелая да са живи и здрави. Да са щастливи. Да правят това, което ги прави щастливи.

 

Росен ХАДЖИЕВ

Снимки: авторът и личен архив

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Пералнята ми приема за

пране вече само пижами...

Сложих едни дънки

и веднага ми изписа:

ТИ КЪДЕ???

АРХИВ | изберете две дати