Детска градина „Малина” в Ясен не е затворена заради случай на COVID-19, твърди нейната директорка

Общество
23.06.2020 | 17:22 ч.

Детска градина „Малина” в село Ясен продължава да си работи, не е затваряна и не е поставяна под карантина. Това съобщи за в. „Посоки” директорката на детското заведение Радинка Петрова. Тя бе потърсена от репортер на вестника по повод появилата се в медийното пространство информация, че детската градина в Ясен е затворена заради „потвърден случай на коронавирус в нея”.

„Няма такова нещо. Градината не е затворена. Всички сме с отрицателен резултат от тестовете. На нашата домакинка мъжът й беше с положителна проба. Като й направиха тест и на нея, също се оказа с положителен резултат. Тя е под карантина още от 20 юни. Обадих се на РЗИ и хората дойдоха вчера. Взеха проби на всички деца и на нас, персонала. Децата дойдоха с родителите си, които присъстваха на вземането на пробите. Днес в 11,00 ч. ни съобщиха, че резултатите ни са отрицателни.

Докторката от РЗИ ни каза: От утре си започвате нормални учебни занятия. По списък децата са 17, днес на градина са 9 деца. Другите си почиват заради лятото”, разказа пред „Посоки” Радинка Петрова.