Децата от хор „Звъника“ зарадваха жителите на село Черни Вит с летен концерт

Култура
08.08.2020 | 15:17 ч.

Децата от плевенския Смесен хор „Звъника“ изнесоха летен концерт в село Черни Вит, като подариха една невероятна вечер на всички присъстващи. Инициатор на събитието бе художественият ръководител на хора Ваня Делийска, която е родом от селото. Сред присъстващите на концерта бяха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на община Тетевен, и г-жа Цветомира Христова – кмет на с. Черни Вит, съобщават от пресцентъра на общината.

Преди концерта Ваня Делийска сподели, че когато се качва на родна сцена, не може да сдържи емоциите си, а тръпката е несравнима. През годините е успяла да научи и да предаде на своите ученици, че няма големи и малки сцени, няма значение дали си в град, или село, хубавата музика винаги бива оценена от публиката.

Кметът на община Тетевен д-р Бояджиева оцени като невероятни музикалните изпълнения на „Звъника”, а всяко тяхно представяне – като вълнуващо събитие. Тя изтъкна, че всичко това се дължи на всеотдайната работа на хористите и на диригента Ваня Делийска.

Създателката на хор „Звъника“ получи цветя, както и поздравителен адрес от Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен.

Ваня Делийска е родена в село Черни Вит, на което тя е Почетен жител. През 1975 г. завършва Консерваторията в класа по оперно пеене на проф. Цветана Дякович. През 1984 г. поставя началото на нова хорова формация с преобладаващи малки деца - това е стартът на днешния хор “Звъника”, на който е диригент от 1991 г. Тя е носител на редица награди, сред които голяма награда и златен плакет от Международния хоров конкурс в град Шабац, Югославия, през 1996 г.

 

Още по темата

Коментирай

инж. Цветослава Христова
21.08.2020 | 15:54 ч.
Кметът на с. Черни Вит е г-жа Цветослава Христова.