Деца от "Колорит" отново с награди - от конкурс в Япония

Култура
27.04.2020 | 14:25 ч.

Артшкола „Колорит” – Плевен e доказала се школа, възпитаници на която със своя характерен стил през годините винаги са печелили награди от конкурсите, на които са се представяли.

И сега отново има носители на престижни награди от 27-ия световен конкурс за детска рисунка IE- NO- HIKARI, провел се в Токио, Япония. За това съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева.

Сребърен приз е присъден на седемгодишната Калояна Христова за живописната творба  «Вълк», изпълнена с маслен пастел. Бронзов приз печели Ева Георгиева – 7 г. за рисунката си «Портрет», изпълнен в техника сух пастел. С Почетен приз е удостоена 12-годишната Полина Петрова за пастелната си творба «Птица».   Рисунките на талантливите плевенски момичета са публикувани в луксозния каталог на победителите. Конкурсът се организира от IE-NO-HIKARI Association – Япония. В това издание на конкурса са се състезавали 18 593 творби на деца от 73 страни от различни континенти на възраст от 6 до 15 години. Президентът на IE-NO-HIKARI е изпратил Поздравително писмо до ръководителя на Артшкола „Колорит” Майя Ананиева и отправил покана за участие в 28-ото издание на японския арт форум.

Снимки: Артшкола „Колорит“ – Плевен

 

Още по темата

Коментирай