Деца от Артшкола „Колорит” са победители на конкурс в Русия

Култура
11.05.2020 | 09:33 ч.

Пет деца от Артшкола „Колорит” са Лауреати на международния конкурс за детско и младежко изобразително творчество „МАЭСТРО”, провел се град Брянск в Русия. Това съобщи Майя Ананиева – ръководител на „Колорит”.

С лауреатски звания са удостоени деветгодишните Анна Петрикова и Румен Константинов, Полина Петрова – 11 г., Ив-Кристиян Недков – 15 г. и Християния Василева – 17 г.

Конкурсът е посветен на света на изкуствата. Темата, по която са рисували участниците от различни страни по света, е била „Театър”. Театърът, който обединява под един покрив всички видове изкуства и техния синтез в различните епохи и национални култури. Театърът като емоция, достигаща по най-прекия път към сърцето и разума на човека.

Плевенската школа е имала своя цялостна концепция за участие в това световно предизвикателство. Децата от школата са рисували различни емоционални състояния на актьори в роля. Всички са рисували живопис със сухи пастели, което направило колекцията от рисунки впечатляваща и успешна.

Организатори на конкурса са Департаментът за култура на Брянска област, Градската управа и Брянската детска художествена школа в рамките на Международния проект „Твоите духовни съкровища”.

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати