Десислава Нинова, квалифициран Бахов терапевт: Здравият човек е в хармония със себе си

Общество
26.05.2019 | 16:20 ч.

Преди време моето дете имаше емоционални проблеми. Порових се в интернет и открих фейсбук страница на Десислава Нинова. Свързах се с нея и проведохме консултация. Индивидуалната комбинация от есенциите на д-р Бах за моето дете му се отрази благотворно. Наскоро се срещнах с Баховия терапевт, който ми помогна, и разговаряхме за въздействието на Баховата терапия и за предстоящото обучение в Плевен за самопомощ с терапията.

 

- Какво представлява терапията на д-р Бах?

- Терапията на д-р Бах е най-нежната терапия, която познавам. Чрез нея се въздейства на фините „настройки“ на човека чрез балансиране на емоциите. Д-р Бах е разработил система от лечение чрез есенции от цветовете на 38 растения. Тези есенции са енергоинформация, снета от цвета на растението чрез паметта на водата и слънчевите фотони. Тази закодирана информация в есенциите е като вълшебен ключ за нашите заплетени емоционални конфликти на съзнателно или подсъзнателно ниво. Ако разделим емоциите на конструктивни (положителни) и деструктивни (отрицателни), можем да кажем, че болестта е енергоинформация от деструктивния спектър. Зад всяка болест стои точно определена емоция, за която имаме ключ в лицето на есенциите на д-р Бах. Децата са най-уязвими в емоционално отношение. Защото от раждането им до седмата година те попиват и отразяват емоциите на майката, които, ако ги добавим към тяхното емоционално състояние, стигаме до силно стресиращ емоционален фон. Цялата философия на Баховата терапия се свежда до дефинирането на понятието „здраве“. Здравият човек е в хармония със себе си. Той е постоянно пребиваващ в щастието. Защото знае, че радостта му зависи от самия него. Този метод може да се използва от всички, не само от медици, психолози и доктори. Тази достъпност и простота прави Баховата терапия уникална, надеждна и ефективна.

- Ще организирате обучение за базови знания и умения с терапията на д-р Бах в Плевен. Може ли да кажете повече подробности?

- Плевен е моят роден град и ми е тъжно, че хората не са добре запознати с метода на д-р Бах, чрез който могат да си помагат сами в ежедневните ситуации. Организирам двудневен семинар на 15 и 16 юни, в който ще дам базовата информация за самопомощ с терапията на д-р Бах. Чрез усвояване на тези знания и умения хората ще могат да помагат на семействата си и най-вече на децата си, като подкрепят емоционалните им нужди във всеки необходим момент. Това ще е първото по рода си обучение за терапията на д-р Бах в Плевен, което е сертифицирано от Център за развитие и усъвършенстване на личността „ЕгуАуретиел“.

- Какво е вашето послание към хората, които имат нужда от терапията на д-р Бах?

- Всички преминаваме през етапи от живота си, които оставят трайна следа в съзнанието ни. Моето послание към всички е да обръщаме внимание на възприятията си спрямо събитията около нас, да търсим връзката със себе си, когато нещо ни се случи. Да си задаваме често въпроса „С какво го привличам?“, а не „Защо ми се случва точно на мен?“. Нека хората да се стараят да са щастливи, а не прави.

За повече информация за предстоящото събитие в Плевен посетете линка: https://www.facebook.com/events/277305989818077/.

Телефон за контакти с Десислава Нинова: +359876 47 47 02.

 

Росен ХАДЖИЕВ

Снимка: личен архив

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати