Десислава Атанасова: ГЕРБ управлява по волята на народа, имаме ръст на доходите

Политика
16.02.2020 | 10:44 ч.

"ГЕРБ участва в избори вече повече от 10 години. ГЕРБ управлява по волята на народа. Два пъти беше подавана оставка от правителството и от премиера Борисов и ГЕРБ отново беше посочвана за първа политическа сила с най-голямо доверие. За съжаление на БСП победите ни продължиха и през миналата година на европейските избори и на местните избори. Единствените избори, които спечелиха БСП, бяха президентските, но там така и не се разбра кой и как е финансирал кампанията на Румен Радев."

Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Машинно гласуване да има във всяка секция на следващите парламентарни избори, гласува Министерския съвет. Според Атанасова какъвто и начин за гласуване да бъде предложен, това не е гаранция за доверието на българските граждани в политическата система. Според нея доверието се печели по друг начин.

Според нея не се е чакало през последните седем години. Имало е нужда от време за дебата за изборен процес. Все още е рано да се каже какъв точно ще бъде изборът за машини, уточни тя. Все пак, по нейно мнение, е радостен фактът, че е имало синхрон между политическите партии.

Все още не може да се каже дали на изборите през 2021 година ща има хартия. По този въпрос се води дебат. Въпросът касае изборите и секциите в чужбина. Атанасова смята, че електронното дистанционно гласуване е бъдещето.

По отношение на разследването на приватизационния процес, Атанасова обясни, че темата не е нова нито за партия ГЕРБ, нито за нея самата. Тя припомни, че преди няколко години те дълго време са коментирали темята за приватизацията: "Предложихме на всички парламентарно представени сили текстове, които да обсъдим. Първият адресат беше г-жа Корнелия Нинова. Тогава тя нарече това "пушилка", "замъгляване на общественото съзнание, само и само да не се активират хората по настоящите проблеми" и т.н. Отчитам като катарзис желанието й да подпомогне разследването на приватизацията."

Относно промените в Закона за хазарта тя подчерта, че това е било правилното и разумно решение: "Законът вече е подписан с указа на президента, което означава, че и той не е видял текстове, които да са противоконституционни, така че сме постъпили разумно", отбеляза Атанасова.

,,Мога да кажа, че имаме рекорден бюджет. Спомнете си само преди години какъв беше бюджетът и какъв е днес - имаме ръст на доходите, всяка година се увеличават средствата за здравеопазване, за отбрана, за образование'', допълни в заключение народният представител.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Стил по време на карантина

 
Изкъпах се, 
гримирах се 
и сега ще си правя прическа,
че ще излизам на балкона!

 

 

АРХИВ | изберете две дати