Депутат направи дарения за плевенските пчелари

Общество
06.03.2019 | 14:42 ч.

По покана на ръководството на Областния пчеларски съюз народният представител Пламен Тачев посети новия Дом на пчеларя, заедно с общинските съветници от ГЕРБ Дарин Ангелов и Цветомир Генчев. Тук плевенските пчелари, които отглеждат най-много пчелни семейства в страната, провеждат традиционните си съботни срещи, на които канят различни лектори и специалисти в бранша, за да споделят опит и да натрупат нови знания. Доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз, и почетният председател Васил Палазов му благодариха за климатика, който им подари. И както казаха те: „благодарение на него изкарахме зимата”. Разказаха му, че на 17-ото тазгодишно издание на пчеларското изложение са събрали 50 фирми от 22 страни. По тяхна инициатива на форума депутатът им осигури с лични средства присъствието на лектори, по думите на пчеларите – светила от Сърбия – Слободан Йевтич и Снежана Милослевич.

Доц. Станчев и членовете на Управителния съвет споделиха с него тревогите си. Оказва се, че част от продукцията не е изкупена поради редица причини, една от които е вносът на мед. Най-големите проблеми обаче идват от земеделието, а по-конкретно – неразумното използване на пестицидите, както и неспазването на правилото да не се пръска по време на цъфтеж.

Пламен Тачев обеща на пчеларите да предаде разговора им на отговорните институции, а така също и занапред да разчитат на неговата помощ. Те му припомниха, че нашият мед е разнообразен и чист, а полезните му свойства са много и затова денят на всеки българин трябва да започва и завършва с лъжичка мед родно производство.

 

 
Печатни издания

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Грипна ваканция. Няма кой да гледа детето. Връчват го на баща му и като чува, че ще ходи с тате на работа, момченцето грейва като слънце. След 30 мин. в офиса малкият започва да реве. Целият офис се събира да го успокоява.
- Какво, бе, сине, какво стана?! - пита бащата.
Детето през сълзи, хлипайки:
- Къде са всички палячовци, с които ми каза, че работиш?!

АРХИВ | изберете две дати