Децата в ЦДГ „Слънце” - гр. Левски показаха знания за различни професии

Общество
19.11.2015 | 13:40 ч.

Открит урок по програмите за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачийвмънт България на тема „Център за красота” проведоха вЦДГ „Слънце” - гр. Левски. Подробности за самата инициатива съобщиха  от местната управа.

Директорът на детското заведение Наталия Христанова посрещна с „Добре дошли” гостите, сред които бяха гл.експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, Радка Добрева - директор на ОДЗ „Локомотив” - гр.Левски, учители и родители. В презентацията си за урока Виолета Видулова подчерта, че красотата освен в душата, е и във външния вид. Дали си малък или голям трябва да изглеждаш добре - чист, спретнат и хубаво облечен.

Децата съчетаха знанията си от проведените наблюдения с практическите си умения в ролева игра за няколко професии от сферата на услугите в гр.Левски с помощта на консултантите - фризьори, маникюрист, гримьор и представител на моден магазин. Центърът за красота беше приятно и полезно преживяване за домакини и гости .

От името на изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева децата от група „Палавници” получиха и сертификати.

Благодарност от директора на детското заведение и сертификат за изключително добре подготвения и представен урок получиха и учителките Виолета Видулова и Венеция Пенчева, бизнес консултантите Яница Дончева, Юлия Цвяткова, Ирена Тупалова, Яна Конова, Звезделина Станиславова и Илияна Стефанова.

ЦДГ „Слънце” в гр. Левски работи от три години по програмите за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачийвмънт България, адаптирайки успешно идеите за предприемачество към възрастта на децата.