Дават на съд пиян водач, шофирал с превишена скорост и причинил катастрофа със загинал

Крими
08.07.2020 | 13:22 ч.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен на съд бе предаден  мъж, шофирал с превишена скорост и в пияно състояние, и причинил пътно произшествие с един загинал. За това информират от пресцентъра на Прокуратурата на РБ.

Според обвинението на 18.08.2019 г., около 22.15 ч., обвиняемият И. Д. управлявал лек автомобил  „Дачия Логан“ по третокласен път в посока село Градище. Пред него в същата лента се движил конски впряг с водач Б. Д. и двама пътници. Зад каруцата имало друг кон, юздите на който държал единият пътник. Каруцата била без монтирани светлоотразители и светлини и пътуващите в нея не били облечени със светлоотразителни жилетки. Обвиняемият управлявал автомобила със скорост 109,4 км/час (при допустима 90 км/ч) и като застигнал каруцата, не успял на спре или да намали скоростта. Първо колата ударила с предната си дясна част  коня зад конския впряг,  вторият удар бил между автомобила и задната лява част на каруцата. От сблъсъка Б. Д. паднал от каруцата върху пътното платно, като получил тежка черепно-мозъчна травма, вследствие на което починал.

Установено е, че по време на катастрофата обвиняемият управлявал автомобила в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта му 1.64 на хиляда.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Още по темата

Коментирай