Цветан Цветанов се включи в Маратона на приятелството Плевен 2015

Общество
17.05.2015 | 11:40 ч.

Народният представител Цветан Цветанов е един от участниците днес в 3-километровия градски Маратон на приятелството в Плевен. Спортната проява е част от програмата за Празника на Плевен - 15 май.

 

Второто издание на Маратона на приятелството бе открито от депутата Цветан Цветанов, областният управител Ралица Добрева, кметът на Плевен проф. Димитър Стойков и депутата Владислав Николов. Като участник в полумаратона в Плевен през 1987 година и завършил цялото трасе Цветан Цветанов даде и старт на надпреварата. „Нека всички, които днес ще стартират полумаратона и маратона да избягат цялото трасе. Да победи най-добрия т,най-подготвеният и всеки един да изпита удоволствието от участието и приятелството, което се създава от подобен вид спорт”, каза Цветан Цветанов.

„Щастлив съм, че вече втора година в Плевен се провежда  Маратона приятелството. Надявам се той да стане традиция , за да възроди една стара традиция от преди години, когато в Плевен се е  провеждал полумаратон.”, каза проф. Димитър Стойков. Той подчерта, че тази година участниците са рекорден брой два пъти повече от миналата година. Те изминаха маршрута от площад „Възраждане“ до Моста на победата край село Ясен, обратно до центъра на Плевен и обиколка в парк “Кайлъка”. Финалът бе пред Мавзолея “Свети Георги Победоносец”.

Във второто издание на Маратона на приятелството участват над 350 бегачи в четирите дисциплини - класически маратон, полумаратон, градски крос и щафета.