Читалище „Съгласие 1869“ получи като дарение книги от известно издателство

Култура
04.07.2020 | 18:52 ч.

Читалище „Съгласие 1869“ получи дарение от книги на издателство „Захарий Стоянов“. Жестът е на Румен Петков. Библиотеката на читалището ще се попълни с предимно детска литература и включва книги на български автори: Валери Петров, Леда Милева, Ран Босилек, Ангел Каралийчев, Асен Разцветников, както и такива от световната класика за деца – Андерсен, Братя Грим.

От читалището цитират думите на Румен Петков: „За мен винаги е удоволствие да идвам в читалище „Съгласие“ не само защото е най-старото в региона, не само защото е от най-старите в България, а защото в нашето читалище има особена атмосфера. Независимо от преходите на времето, независимо от динамиката на събитията, включително и последните месеци, читалището показва този смисъл – да съхранява българската култура и българщината изобщо.“

Дарението бе връчено от Румен Петков и издателя Иван Гранитски в присъствието на екипа на читалището. 

А на представянето на детската стихосбирка на Иван Гранитски „Клепоушко“ присъстваха много малчугани. Всяко дете я получи като подарък, заедно с диск на вокална група „Арлекино“ при НЧ „Съгласие 1869“. В празника участие взеха и деца от читалищните състави - балетната  школа, вокална група „Арлекино“ и малките танцьори от фолклорен ансамбъл „Мизия“ с ръководител Биляна Денева.

Още по темата

Коментирай