БСП иска депутатските заплати да се обвържат с минималната

Политика
06.04.2020 | 09:43 ч.

"Ние от БСП предлагаме заплатите на депутатите да не се обвързват с брутното средно възнаграждение в държавния сектор, а да се определят на база на минималната заплата, ни предлагаме нов механизъм за определяна на заплата. Това е наша постоянна политика от 2017, 2018 и 2019 г."

Това заяви от трибуната на народното събрание лидерът на БСП Конрелия Нинова.

"Предлагам спестените средства от замразяването на депутатските заплати да бъдат внесени по сметка на Министерство на здравеопазването за борба с коронавируса."

Това пък каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на дебата за замразяването на депутатските заплати по време на извънредното положение.

„Ще продължим да не подкрепяме, каквито и да било популистки предложения, облечени с аргументи за пропасти. Нашите заплати растат с темпа на нарастване на средната работна заплата. Тя нараства съобразно нарастването на стандарта на живот в страната. Съобразно конкурентоспособността на българската икономика. Не виждам друг критерий за работата на политици, министри, народни представители освен критерият развитие на българската икономика, стандарта на живот“, каза още Цонев. 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати