Брюксел: Арестуван шефът на терористите на летище „Звентем“

Свят
26.03.2016 | 15:32 ч.

Третият участник в терористичната атака на летище “Звентем“ в Брюксел - Файсал Шефу, е “идентифициран и арестуван“, съобщи вестник Le Soir. Предполага се, че той е лидер и работодател на терористите. “Той е разпознат от таксиметровия шофьор, който е закарал престъпниците на летището“, добавя вестникът, предаде БНР.
Белгийската федерална прокуратура повдигна обвинение за участие в терористична група, убийства и опит за убийство на мъж, за който смята, че е свързан с атаките в Брюксел. Според прокурорите мъжът се казва Фейсал С. и е част от задържаните при полицейската акция в четвъртък във връзка с нападенията.
Местни медии съобщават, че става дума за Фейсал Шефу, който е един от тримата, чиято снимка беше разпространена от полицията след атаките на брюкселското летище. От прокуратурата обаче не потвърждават тази информация.
По-рано чрез ДНК анализ полицията установи самоличността на двамата атентатори-самоубийци от летището - Брахим Бакрауи и Наджим Лашрауи, но човекът, който ги е придружавал и напуснал сградата преди експлозията, оставаше неизвестен до сега.
Обвинение за членство в терористична групировка бе повдигнато и на мъж на име Абубакар А.  От  прокуратурата обвиниха за съпричастност към ислямистка организация и на заподозрян за атентатите в Париж. Името му е Рабах Н.