Бойко Борисов към БСП: Мярката 60/40 е безвъзмездна помощ, искаме да пазим парите, вие искате да ги харчим

Политика
28.04.2020 | 09:49 ч.

"Знам, че искате да извадим и да раздадем парите за един месец, БСП са го правили, после ще се чудим откъде да вземем пари и ще се молим на бизнеса. Ние трябва да носим отговорност. Всичко е в бъдеще време. Ние, като част от една глобална икономика, се движим с тях."

Това заяви премиерът Бойко Борисов на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков, който отново напомни, че правителството не дава безвъзмездна помощ на никого, а само кредити.

Борисов подчерта, че е важно да има пари за пенсии и за държавните служители.

"Очаква се до края на месеца над 120 000 работни места да бъдат запазени, благодарение на мярката 60/40, която е безвъзмездна помощ", подчерта още Борисов, като добави, че се подготвят още 170 млн. лв.

"Ние имаме една от най-важните задачи да запазим парите за пенсионерите, за работещите, за тези, които са в социални системи, медицинските лица, армията, полицията. Говорите за 10 млрд. кредит. Ние не сме теглили кредит. Аз ви благодарих, че дадохте възможност. Ако не стигнат парите, тогава да теглим кредит. До този момент не сме теглили. Искаме действително да може животът да продължи на пълни обороти. В момента, в който свършат парите, няма бизнесът да се притече на помощ нито да пенсионерите, нито на служителите в държавния сектор, които осъществяват обществения ред и здравеопазването", посочи още Борисов. 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати