Борисов: И аз мога да си напиша един списък и да си го сложа в касата, няма да има милост за никого

Политика
31.05.2020 | 10:42 ч.

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Бургаско, придружаван от финансовия министър Владислав Горанов и кмета на Бургас Димитър Николов. На два пъти министър-председателят отклони въпрос на медиите, как ще коментира имената и сумите срещу тях, открити на гърба на снимка по случая с групата за престъпления с отпадъците и ДДС.

"Това ми е  по-инстересно - хората да да видят какви огромни зали се строят, на края на годината кметът да направи новогодишен концерт, без маски", прекъсна питането Борисов.

"Не знам от какво се вълнуват хората, аз се вълнувам да им направя пътища, зали", обясни още той на напористите репортерки, които подчертаха, че хората ги вълнуват тези имена и този случай.

Но все пак накрая каза мнението си по зададените въпроси: "Кое да коментирам, въобще не искам да коментирам, всеки един бизнесмен може да си напише списък и да си го сложи в касата. И аз мога да си напиша списък. Не съм искал да гадая, когато са правили добър бизнес съм ги подкрепял. Когато стана това с отпадъците - работят от прокуратурата. Трябва да се сърдят на себе си. Живков е от ГЕРБ, беше и кмет. Понеделник го сменяме, в понеделник искам предложение за заместник-министър за отпадъците, няма милост за никого. Ако някой си мисли, че ще го предупредиме, че ще правим нещо... Никой не може да упрекне ГЕРБ в милост. 

Цветан Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект. Цветанов е обиден от начина, по който за подозрения го отстраних. Така че му пожелавам успех. Той това го може и му харесва да го прави. Сега - като оправдаха Цветанов - и ние съжаляваме, че сме го отстранили, но тогава така беше", коментира още Бойко Борисов.

"Как са допуснати тези отпадъци да дойдат?! Като са разрешили ще си носят отговорност, толкоз. Да си вършат работата и да не поддават на такива практики", отсече премиерът.

Още по темата

Коментирай