Борисов за политическите опоненти: Аз сега съм им измислил нещо, което ще им хареса "много"

Политика
11.08.2020 | 13:10 ч.

"Предстоят тежки решения и за разлика от тях, които събират CV-та, ние имаме да решаваме COVID-19 и толкова неща, които трябва да се подготвят."

Това каза по време на инспекция на строителните дейности по АМ „Европа“ премиерът Бойко Борисов, става ясно от видео в профила му във Фейсбук.

"Септември месец, ако е казал Господ, българите ще карат по АМ "Европа". Движението тук беше един паваж, ако си спомняте, където хората толкова протестираха. Само за месеци това е новото трасе посока запад, по което се движат автомобилите. Усилията си заслужават. Няма да се прави никакъв компромис с качеството, увери още премиерът и допълни, че след време хората ще се радват на направеното."

До края на година ще бъде пуснат в експлоатация и участъкът Белокопитово - Буховци - Търговище - Шумен.

„Аз на един мой бивш министър само като му видях гузната физиономия и уплашена, как вика: „Бягай, бягай“, той знае какво прави, двуличието им ще блесне със страшна сила, всичко рано или късно излиза наяве и става ясно защо и как. Не ги коментирай, Нанков, поименно – за тях това е като комплимент.  Той само да се погледне в огледалото гузната физиономия – тази физиономия казва всичко. Оправданията са ненужни. Всеки има оправдания за всичко. Всички видяха гузната физиономия“, допълни той, явно визирайки Христо Иванов.
 
„Най-тежкият участък на магистрала „Европа“ е край Драгоман. Тежките решения е важно докато ги вземеш. Аз моите съм ги взел. Сега е важно да се направи разчет. Тежките решения сме си ги взели. Винаги като имаш решения и си наясно със себе си, е ясно. Другите да му мислят. Аз като ги слушах, че искат да съборят правителството и да влязат в парламента, за да са силна опозиция. А кой ще доведеш, за да си опозиция? Не ти ли е мила държавата, за да си опозиция на някой друг. Програма на политическа партия - да влязат в парламента и да вземат депутатските заплати. Аз сега съм им измислил нещо, което ще им хареса много, в кавички. Три пъти да ходиш в седмицата на работа и да се изказваш.
 
А кой ще строи и кой ще работи, кой ще взима тежките решения? Пак някой друг, а ние ще му намираме кусури.  Нямаме партия, която да влезе в парламента и да бъдеме силна опозиция", посочи Борисов. 

 

Борисов уточни още, че през следващите дни ще обяви решения, „които ще успокоят хората“.

"За това ли ми искат оставката?", попита риторично премиерът и показа строителните работи по магистралата, като разясни, че хората по пътя му махат и му викат, защото виждат какво се прави.

,,Справихме се с пандемията, с финансовата криза, справихме се да няма мигранти, с чакалнята на Еврозоната, сега с икономическата криза, с Банковия съюз. Близо 60 млрд. договорихме за България. Всичко работи, как да им изнася?! Трябва да се направят провокации, но ние не се поддаваме'', заяви още Бойко Борисов.