Борис Джонсън обяви затягане на мерките във Великобритания

Свят
19.03.2020 | 19:20 ч.

"Тази криза е толоква трудна, защото врагът е невидим. Останете си в къщи, работете от вкъщи, ако е възможно, мийте ръцете си, не се събирайте в клубовете, заведения. Зная колко трудно изглежда това сега, но ако го правим заедно, ще спасим много животи. Казвам на бизнеса застанете зад работниците си, ние ще застанем зад вас."

Това каза в изявление на живо от "Даунинг стрийт" 10 британският премиер Борис Джонсън.

В резултат на това правителството "може да се наложи да обмисли да продължи по-нататък", но няма "перспектива да искаме да спрем обществения транспорт в Лондон".

Буквално половин час по-рано със свое изявление излезе и крализата Елизабет II, в което казва: 

"Изключително сме благодарни за експертния опит и ангажираността на нашите учени, лекари и спешни и обществени служби; но сега повече от всеки път в близкото ни минало всички ние имаме жизненоважна роля да приемем ролята като индивиди - днес и през следващите дни, седмици и месеци.
 
Много от нас ще трябва да намерят нови начини да поддържат връзка помежду си и да се уверят, че близкитеим са в безопасност. Сигурна съм, че сме изправени пред това предизвикателство. Можете да бъдете сигурни, че аз и моето семейство сме готови да изпълним своята роля. "

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Пералнята ми приема за

пране вече само пижами...

Сложих едни дънки

и веднага ми изписа:

ТИ КЪДЕ???

АРХИВ | изберете две дати